Pergo i kris

Golvtillverkaren Pergo i Trelleborg är i kris och begär nu nya pengar från aktieägarna. Pergo kommer också säga upp personal.
Förlusten förra året för Pergo, som tillverkar laminatgolv i bland annat Trelleborg, väntas bli omkring 900 miljoner kronor. I somras avknoppades Pergo från Perstorp och blev börsnoterat. Bara ett halvår senare vänder sig nu styrelsen till aktieägarna och hoppas att de ska teckna nya aktier för närmare 400 miljoner kronor. Pergos VD sparkades nyligen efter bara nio månader på posten, och ett åtgärdsprogram har inletts. För en månad sedan varslades 15 tjänstemän om uppsägning, ett lager i Frankrike stängdes och hanteringen flyttades till Trelleborg. Nu handlar det om en mer omfattande neddragning som ska förbättra resultatet med en halv miljard kronor inom en två-årsperiod och minst 100 personer av drygt 1 000 anställda vid de två fabrikerna i Trelleborg och USA kommer att försvinna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".