Fängelsedom för skånsk politiker

Tingsrätten i Landskrona fällde idag den moderate politikern Fredrik Hallgard till tre års fängelse för grovt tullbrott.
Tingsrätten i Landskrona anser det bevisat att, polisnämdens vice ordförande i nordvästra Skåne, Fredrik Hallgard tillsammans med tre polska medborgare smugglat minst 7,5 miljoner cigaretter, gömda i specialpreparerade möbelskivor på lastbilar från Polen. Den första leveransen påträffades i mars förra året och de fem greps och anhölls i september förra året. De tre polackerna, alla 29 år gamla, dömdes till tre års fängelse. En fjärde person, en tysk medborgare som fungerat som chaufför, friades helt av rätten. Christine Jönsson, andre vice ordförande för moderaterna i södra och västra Skåne säger till P4 Radio Malmöhus hon inte längre tycker att Fredrik Hallgard är lämplig som företrädare för moderaterna. Hon hoppas att han tar konsekvenserna av domen och lämnar sina uppdrag. - Man förväntar sig att en person som sitter i polisnämden ska ha högre moral än andra. Jag tycker att det inträffade är klart olyckligt, säger Christine Jönsson i en kommentar till domen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".