Kristianstad

”Ryanair var chansen att komma igen”

I onsdags meddelade folkpartisten Sten Hermansson att han lämnar uppdraget som styrelseordförande för Kristianstads Airport med omedelbar verkan. Anledningen är att man misslyckats med att locka till sig nya flyglinjer genom flygbolaget Ryanair.

– Flygplatsen är beredd för den nya tidens flyg. Ryanair representerar den nya tiden, det är jag övertygad om, säger Sten Hermansson.

Flygplatsbolaget hade förhandlat med Ryanair under en tid. En förhandling som Sten Hermansson menar att man förhalat och att man inte lyckats hålla det tempo som Ryanair önskade.. När man sen fick veta att deadline var redan den 18 januari, så fanns det inte tid att ro det hela i hamn.

– Jag anser att det var den chansen vi hade för att komma igen. Det kanske inte var så mycket flyg i ett första lede, men det syftar till att bygga upp det internationella flyget i Kristianstad. Vi är ju ett flygfält, vi behöver flyglinjer och flygfält för att existera, säger Sten Hermansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".