Turistbyrån i det gamla rådhuset på Stortorget i Ängelholm kommer att flyttas till en ny lokal. Foto: Bosse Johansson/SR
Ängelholm

Ängelholmsföreningar slår sig samman

Ängelholms Näringsliv AB, Ängelholms Turistförening och Engelholms cityförening går samman i en gemensam organisation. En sammanslagning som ska göra organisationen effektivare och starkare.

– Det är jag övertygad om. Vi blir en röst i dialogen med kommunen och andra parter. Vi kommer att ha en agenda i marknadsföringen utåt och så vidare, säger Gunnar Johnson som är vd i Ängelholms Näringsliv. 

Det nya gemensamma bolaget kommer att heta Ängelholms Näringsliv. Men eventuellt kommer man att använda sig av något annat namn i marknadsföringen. 

Dels kommer man att fortsätta att genomföra tidigare arrangemang som de årliga företagardagarna. Men man kommer också att göra nya satsningar. Till exempel tar Ängelholms Näringsliv över ansvaret för att arrangera sommarfesten i Ängelholm i juli i år med stöd från kommunen. 

Eftersom det nya bolaget vill samla all sin personal på ett ställe blir en annan följd att Ängelholms Turistbyrå kommer att flyttas från det gamla rådhuset på Stortorget till en ny lokal. 

– Turistbyrån är för liten för att alla andra ska kunna flytta dit, säger Ingrid Skoog Bengtsson som är ordförande i Ängelholms näringsliv. Då måste vi hitta ett nytt ställe för hela nya bolaget. Genom att vi kan samlas på ett ställe kan vi också använda personalen effektivare. 

Bosse Johansson
bo.johansson@sr.se
040-6665605

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".