1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
ishockey, elitserien

Rögle på väg mot kvalserien

Jumbon Rögle kommer allt närmare kvalserien. På måndagskvällen förlorade laget hemma mot nästjumbon Södertjälje med 1-2.


Gunnar Brink valde "lagens lirare":
Rögle: Andrée Brendheden
Södertälje: Jonas Almtorp

Ingen vill erkänna det i Rögle men nu är saken klar: Det blir kvalserien. Det är närmast ristat i sten sedan Södertälje fått två av tre tillfällighetsmål i sin favör. Det är egentligen vad de här båda lagen förmår, nämligen att få tillfällighetsmål.

Seger för SSK med 2-1 sedan Patrick Yetman slagit in en retur från nästan ingen vinkel alls och sedan Jonas Almtorp gjort andra målet när Rögle missade så fullständigt i sitt byta att Södertälje fick spela fem mot tre i spelvändningen trots att ingen var utvisad.

Varken Eric Beaudoin eller Giulio Scandella hittade in på isen trots att tränaren Gunnar Persson som vanligt ryade vilka som skulle in från båset.

– Varför det där hände vet jag inte. Men det är lite typiskt för oss just nu, suckade Gunnar Persson efter matchen.

Med halva tredje perioden kvar fick Rögle också ett mål till skänks när Linus Klasen tappade pucken vid egen målbur och Jakob Johansson kunde runda utmärkte Pontus Sjögren i SSK-buren. Men det blev inte me4 och nu har Rögle nio poäng upp till både Södertälje och Timrå.

Och med tolv matcher kvar inser nog alla att det blir kvalserien. Det gäller nog även Röglespelarna även om de inte vill erkänna det.

Apropå målbjudningar. Den allra värsta blev inget mål men säkert var det inte förrän domarna begärt videobedömning.

Södertäljes Fredrik Svensson förde upp pucken mot blå linjen men valde plötsligt att lobba pucken ner mål eget mål. Likt ett höstlöv singlade den ner mot Pontus Sjögren som lyckades släppa den mellan benen och först på mållinjen slogs den undan av tillskyndande Södertäljespelare. Självmål finns som bekant inte i hockey men den här gången hade det varit svårt att hitta en Röglespelare att tillskriva det målet.

Dessutom gjorde Rögles Mario Kempe mål under en avvaktande utvisning men bara tiondelen innan han slog in pucken i målet kom avblåsningen eftersom det såg ut som om Södertälje hade kontroll på pucken. Hur är det - tur förtjänar man. Det gjorde inte Rögle den här kvällen.

Båda tränarna var efter matchen rörande ense om att första målet var synnerligen avgörande i denna spännande men egentligen erbarmligt dåliga elitseriematch.

Södertälje gjorde det och när de sedan fick tvåan också kunde det spela på resultatet. Vilket de också gjorde framgångsrikt om än med vissa besvär under sista halvan av tredje perioden.

Rögle-Södertälje 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (10.23) Patrick Yetman (Fredric Andersson), 0-2 (16.10) Jonas Almtorp (Yanick Lehoux, Linus Videll).

Tredje perioden: 1-2 (9.45) Jakob Johansson (Mathias Månsson).

Skott: 32-24 (11-10, 8-7, 13-7).
Utv, Rögle: 5x2, 1x10.
Södertälje: 7x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Wolmer Edqvist, Grums.
Publik: 3 843.


Gunnar Brink
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".