Loli, hund i Eslöv. Foto: Jenny Loftrup/SR
Eslöv

Inget tvång att plocka upp bajs

I Eslöv behöver man just nu inte plocka upp bajset efter hunden. När kommunen ville ta krafttag mot hundbajset så tog man i lite för mycket. Det tyckte i alla fall länsstyrelsen som underkände beslutet, så nu finns det inget och man får göra som man vill.

– Äckligt, jag tycker man ska plocka upp hundbajset, säger hundägaren Carina Elmersson.

Hunden Loli lämnar så att säga problemet bakom sig och matte plockar pliktskyldigt upp. Det var i december som Eslövs kommun tog beslut på att hundägarna skulle plocka upp efter sig överallt där det finns en detaljplan, alltså på många fler ställen än tidigare.

Enligt gatuchefen Rolf Carlsson så växte hundbajshögarna på trottoarerna och allt fler Eslövsbor klagade över det. Men länsstyrelsen tyckte att kommunen gick för långt, att området där man skulle tvingas plocka upp var för stort.

Men kommunen kommer att hitta en lösning för bajset ska bort. Också Ulla Johansson med tillhörande hund tror att fler kommer att låta bajset ligga nu.

– De struntar i det nu, säger Ulla Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".