Handboll, Elitserien, Damer

Historisk seger för Lugis damer

Bättre än så här har aldrig Lugis damer varit. På fredagen tog Lugi nämligen sin sjätte raka seger när man hemmavann mot BK Heid med 28-24. Men medan Lugis bästa målskytt Caroline Friberg inte ens visste att de satt nytt klubbrekord kunde tränaren Niklas Harris avslöja hemligheten bakom formtoppen.

Det var först en ganska avslagen match som det bjöds på i Lund när BK Heid kom på besök. Inget av lagen presterade särskilt bra handboll när det efter första halvlek stod 14-14. Men Lugi tände till lite mer i andra halvlek och kunde gå ifrån till 28-24. En av dem som klev fram när storskytten Sabina Jacobsen togs bort ur denna match var Caroline Friberg som gjorde fem mål under kvällen.

- När hon blir borttagen blir det mer ytor inne på linjen och då får jag lägen, säger hon efter matchen.

Tränaren Niklas Harris njöt såklart av det nyslagna klubbrekordet med sex raka segrar och han kunde också avslöja vad som är hemligheten bakom den fina formen.

- Mycket gym, hoppa och studsa och alpingympa under uppehållet. Faktiskt tror jag det ligger lite i det. Att komma bort och göra någonting annat, säger Niklas Harris.

Bara 303 personer hade trotsat snöovädret för att se matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista