Lund

Bobyggare sökes till unikt område

Om några år kan ett unikt kvarter stå färdigt i Lund. I området Råbylund ska folk kunna bo, jobba och umgås. Nu söker kommunen personer som vill bygga.

– Vi tror att vi kommer att få in väldigt många intresserade. Det gäller att sortera ut en grupp som fungerar och kan bygga ett hus ihop, säger Ulrika Lundqvist, projektledare.

Omkring tio familjer kan vara med i varje bygggemenskap och bygga flerfamiljshus innehållande bostadsrätter tillsammans.

De får själv var med och bestämma hur husen ska se ut. Förutom att bo ska de som flyttar till området också kunna jobba i lokalerna som byggs.

Det nya området ska ligga på fälten utanför Råbylund och bestå av bostadsrätter i två- till fyrvåningshus. Målet är ett kvarter med spännande arkitektur och invånare som är engagerade i sin närmiljö.

– När området är färdigbyggt kommer det att myllra av liv här. Människor kommer att cykla och gå istället för att ta bilen. De jobbar ju och bor i området, säger Lena Bengtsson, exploateringsingenjör i projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista