Malmö

Friad:"Beslutet kommer fattas igen"

Uppdaterad 10:03
Sydsvenskan kommer frias från anklagelserna om förtal mot den 35-åriga man som felaktigt pekades ut som utrikesminister Anna Lindhs mördare.

Han ansåg att Sydsvenskan och flera andra tidningar skrivit allt för detaljerat om mannens privatliv som gjorde att han gick att identifiera.

Hans Månson som vid tidpunkten var ansvarigutgivare för Sydsvenskan har i rätten sagt att han ansåg att allmänheten efter mordet hade ett mycket berättigat intresse av att få veta vad som hänt och vem som kunde ligga bakom mordet.

– Jag känner en personligt lättad, men även lättad på hela morgontidningsbranschens vägnar, vår publicering skiljer ju sig inte från andra tidningar så jag har ju varit ställföreträdare för de andra, säger Hans Månson.

Nu blev du ju friad, men känner du att det var något fel i dina beslut?

– Alltså, nej. Man måste ta till sig tiden, de här besluten togs då och då. Det är bara konstatera att så här blev det och så här måste man göra när sånt här händer. Och jag lovar dig att samma beslut kommer fattas igen.

Rättens jury anser att tidningens artiklar inte anses ha varit brottsliga. I och med att juryn friar Hans Månson kommer den slutgiltiga domen om en vecka också att bli ett frikännande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista