Arkivbild. Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix
Landskrona

Unga folkpartister läxar upp Landskronapolitiker

Liberal ungdomsförbundet är på krigsstigen. I ett utspel i media går de emot sitt eget parti och protesterar mot drogtester i skolan i Landskrona. Kommunalrådet Torkild Strandberg(FP) menar att de har missförstått hur drogtesterna skulle gå till.

– Även om det heter att drogtesterna är frivilliga så blir det svårt att säga nej och om man säger nej så blir man utpekad som missbrukare , säger Adam Cwejman, ordförande i Liberala ungdomsförbundet.

Folkpartiet i Landskrona slåss för att få göra slumpvisa drogtester på elever. Bakgrunden är att Landskrona har stora problem med missbruk bland unga. Skolinspektionen har kommit fram till att testerna är olagliga men frågan är inte avgjord än utan kommer att drivas ända upp i regeringsrätten.

– Ungdomsförbundet har missförstått mycket, både föräldrar och barn kan välja att tacka nej till drogtesterna, så det är visst frivilliga. Jag tycker de är ute i ogjort väder, säger Torkild Strandberg, kommunalråd (FP).

Jenny Loftrup
jenny.loftrup@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".