Det har varit upp och ner för Cecilia Buhre efter branden. Foto: Marie Sandgren/SR Kristianstad
Kivik

Berg- och dalbana för Buhres

Det har gått drygt tre veckor sedan fiskföretaget Buhres i Kivik brann ner. Snart kommer grävmaskinerna för att riva allt det som måste rivas.

För ägarparet Sven-Göran och Cecilia Buhre har det var tre veckor av både hopp och förtvivlan.

– Jag kan inte jämföra det med något annat än en berg- och dalbana, säger Cecilia Buhre. 

Vi träffas i deras provisoriska kontor i en byggnad nära hamnen. På väggarna sitter de alla foton de kunnat hitta på lokalerna invändigt. Och personal sitter och listar allt vad de kan komma på som fanns i den stora byggnadens alla skrymslen och vrår. Sedan byter de listor med varandra så att så många minnen som möjligt går igenom varje lista. För det som ingen kommer i håg, det blir det heller ingen ersättning från försäkringsbolaget för. 

Det har varit turbulent tid för paret Buhre sedan de kom hem från utlandssemestern till resterna av det fiskföretag de ägnat 25 år att bygga upp. De tar en dag i taget just nu och försöker lösa ett problem i sänder allt eftersom de kommer upp. 

Men mycket är fortfarande ovisst. Drygt tre veckor efter branden finns ännu inga tecken på att det skulle gå att knyta någon gärningsman till branden som polisen ju konstaterat var anlagd. 

Många frågor återstår att lösa och en del av dem ligger också i andras händer. 

Till exempel hos försäkringsbolaget som inom kort börjar riva allt det som måste rivas av de utbrunna lokalerna. 

Marie Sandgren
marie.sandgren@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".