HELSINGBORG

Ännu en brand i Ödåkra

Uppdaterad kl 08.50
Natten till söndagen eldhärjades en förskola på Snöbollsgatan i Ödåkra. Stora delar av byggnaden förstördes i branden.

Natten innan brann en scoutstuga i Ödåkra ner. Det har på senare tid förekommit flera anlagda bränder. Men det är ännu oklart om pyromandåd ligger bakom de nya bränderna, enligt polisen.

– I nuläget vet vi inte om bränderna hänger ihop, men det kan ju tänkas, säger Håkan Östergren, biträdande inre befäl i Helsingborg.

Polisen misstänker att nattens brand i Snöbollsgatans förskola är anlagd. Området är avspärrat i väntan på en teknisk undersökning.

Larmet om förskolebranden kom vid tvåtiden i natt.

– När räddningstjänstens första styrka kom på plats slog öppna lågor ut från mittendelen av byggnaden, som är formad som ett H, berättar insatsledaren Kenneth Eriksson.

Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till förskolans mittendel och släcka branden och vid sextiden i morse var räddningsinsatsen avslutad. Förskolan är inte totalförstörd, men rejält rök- och sotskadad, enligt Kenneth Eriksson.

Ödåkraområdet nordost om Helsingborg har drabbats av flera bränder den senaste månaden. I mitten av januari brann det i Svensgårdsskolan och förra natten förstördes alltså en scoutstuga i området.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".