Hetsigt möte om vindkraft

Det var irriterade tongångar igår kväll på Skurups Folkets Park när företaget Airicole presenterade sina planer på vindkraftverk utanför sydkusten.
Airicole planerar att bygga 28 vindkraftverk i havet utanför Abbekås och Smygehamn. Men det var inte lätt för företaget att få med sig byborna på noterna på mötet i Skurup igår kväll. Arrogans, manipulation och diktatur var några ord som fälldes. Mötet i Skurup lockade ett par hundra personer. Mötet skulle egentligen hållits i december i Mossbylund, men fick då ställas in eftersom lokalen var för liten. De som kom till Skurups Folkets Park var framförallt kritiska mot att vindkraftverken kommer att förstöra utsikten. Många befarade också att det kommer att bli fler vindmöllor än de 28 som är planerade. Vindkraftverken ska placeras 7-8 km ut från land. Enligt Mikael Jakobsson, VD för Airicole är orsaken att det ännu inte finns teknik för att bygga vindkraftverk längre ut till havs. På frågan om Airicoles planer går att stoppa, säger Mikael Jakobsson att det säkert går. - Absolut. Vi är i ett tidigt skede. Det är en lång process framför.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista