Malmö

27-åring misstänks för Stortorgsmordet

En 27-årig man anhölls i går i Malmö, misstänkt för dödsskjutningen på Stortorget den 31 januari. Han är dessutom misstänkt för mordförsök på en annan man som först nu har kontaktat polisen.

Åklagare Bo Albrektsson beslutade i går att anhålla 27-åringen i sin frånvaro. I går kväll greps mannen av polisen. Avgörande för åklagarens beslut att anhålla honom var uppgifter från en man som nu i veckan kontaktade polisen. 

– Han har varit med vid samma tillfälle. Även han har blivit beskjuten, men klarade sig som tur är utan skador, säger Bo Albrektsson.

Den 27-årige mannen nekar till anklagelserna om mord och mordförsök. Den man vars uppgifter blev avgörande för beslutet att anhålla 27-åringen stod bara någon meter från den 26-årige man som sköts till döds, men skadades inte av skotten. Varför han dröjt så länge med att kontakta polisen, vet Bo Albrektsson inte. De uppgifter som han har lämnat blev avgörande för åklagarens beslut. 

– Det kan man säga. Vi har givetvis andra uppgifter att luta oss mot, men det här är det som har avgjort det hela, säger Bo Albrektsson.

Kort efter mordet den 31 januari anhölls två män, 26 och 27 år gamla, men de släpptes efter några dagar av åklagaren.

Anna Bubenko
anna.bubenko@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".