Helsingborg

Häktad efter tillslag mot svartklubb

Uppdaterad 16.30

En 42-årige man som i helgen greps vid polisens tillslag mot en svartklubb på Gåsebäck i Helsingborg häktades på tisdagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för narkotikabrott. Mannen misstänktes också för koppleri, men åklagaren ansåg inte att det fanns bevis nog för att mannen skulle ha gjort sig skyldig till detta.

Vid tillslaget mot svartklubben som ägde rum natten mellan fredag och lördag greps ytterligare tre personer. De är släppta på fri fot.

Det var vid tolvtiden under natten mellan fredag och lördag som polisen valde att göra sitt tillslag mot svartklubben på Gåsebäck i Helsingborg. En svartklubb som de under flera månader haft spaning på och där man misstänkt att både sex och narkotika sålts.

– Det var i stort sett bara kriminella personer som sedan tidigare är kända av polisen som befann sig i lokalen, säger Leif Fransson, biträdande chef för gränspolisen.

Vid tillslaget kunde totalt fyra personer gripas varav den ena är en 42-årig man som polisen beskriver som huvudman för svartklubben. Han anhölls senare misstänkt för koppleri, narkotikabrott, bedrägeri och brott mot alkohol- och lotterilagen. Hans flickvän greps för narkotikabrott och ytterligare två personer, en kvinna och en man, greps också för koppleri. De tre har till skillnad från huvudmannen släppts på fri fot.

– Det har troligen pågått illegal verksamhet i den här lokalen på Gåsebäck under lång tid, säger Leif Fransson.

Bara under de månader som polisen haft lokalen under uppsikt har flera kvinnor som troligen varit prostituerade passerat. Det rör sig om både svenska och utländska kvinnor.

– Troligen finns det fler klubbar av den här sorten i Helsingborg, säger Leif Fransson.

Polisen fortsätter nu att ha uppsikt över lokalen på Gåsebäck som hyrs av en kulturförening.

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista