Helsingborg

Inget lagligt streetrace i Helsingborg

Medlemmarna i streetraceföreningen Race 4 Fun i Helsingborg är mycket besvikna efter beskedet från samhällsbyggnadsnämndens ordförande att det inte blir någon bana för lagliga streetrace i Helsingborg.

Se även:

Moderaten Joakim Andersson säger nämligen att det skulle bli för dyrt.

– Vi känner oss väldigt besvikna. Och vi har haft möten med dem och andra parter som skulle ha blivit involverade om vi fått klartecken från kommunen, säger Esbjörn Bredin, ordförande för Race 4 Fun.

Gruppen som kallar sig Race 4 Fun ville ha en bana för att kommunen skulle få stopp på de olagliga streetracetävlingarna i Helsingborg.

Men Joakim Andersson som är moderat ordförande för samhällsbyggnadsnämnden säger att det skulle kosta miljonbelopp och därmed inte kommer på tal. De andra mer provisoriska lösningar som föreningen föreslagit anser Joakim Andersson inte är tillräckligt säkra.

Det håller Esbjörn Bredin inte med om eftersom han menar att flera av föreningens medlemmar har jobbat med säkerhet på tävlingsbanor. Politikern Joakim Andersson föreslår istället att de som kör streetrace i Helsingborg ska åka till Malmö när de vill tävla. Där finns nämligen en bana.

Men det kommer inte att bli aktuellt, enligt Esbjörn Bredin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".