Catarina Ramnemark Hannu, rektor för Västra hamnens förskoleområde i Malmö. Foto: Madeleine Fritsch/SR
Malmö

Nya idéer ger nya förskolelokaler

Bristen på förskoleplatser i Malmö är akut och nu tar man till nya metoder för att lösa problemen. På Fyrens förskola i Västra hamnen ska en tom butikslokal förvandlas till småbarnsavdelning.

Se även:

– Här har vi vårt nya annex där det fattas golv och ett litet kök, men nu är vi snart i mål, säger rektor Catarina Ramnemark Hannu.

Butikslokalen med sina skyltfönster ut mot parken framför Turning torso har stått tom sedan den byggdes och nu ska den alltså förvandlas till småbarnavdelning

Tidigare har man i Malmö bland annat löst platsbristen med att flytta in i tomma skollokaler, men nu måste andra lösningar till och till stor del är det personalen själv som kommer med idéer.

De elva ettåringarna som ska flytta in den nya avdelningen i april har sedan i julas fått hålla till i en tillfällig lokal i den ordinarie verksamheten.

– Var du beredd på att det skulle bli så här mycket barn?

– Prognosen har ju hela tiden pekat på det här, men verkligheten har överträffat allt. Så vi har hela tiden kö, säger Catarina Ramnemark Hannu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".