Landskrona

Landskrona ska locka med bostäder

Nya bostäder ska locka fler till Landskrona. På onsdagen presenterade politikerna utredningen Landskronas vägval. Den säger bland annat att 1 500 nya bostäder ska byggas.

- Vi ska locka hit människor först och sedan företagen. Vi vill erbjuda människor bra bostäder. Det är där vi nu ska börja, säger Torkild Strandberg, (FP) är kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

"Landskronas vägval" är en diger rapport som tar avstamp ur en dyster bild av staden. Trots det utmärkta läget vid kusten i en expansiv region utvecklas staden sämre än andra runt omkring.

I rapporten föreslås att staden ska vända sig mot havet och att man utvecklar nergångna områden. Under de kommande fem åren ska det byggas 1 500 nya bostäder, bland annat i Borstahusen.

- Skåne växer, speciellt den västra sidan. Och det behöver ju inte vara så att alla bosätter sig i Helsingborg och Malmö. Vi ska ta vår del av kakan, säger Torkild Strandberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista