Ljussättaren Thorsten Dahn och koreograferna Anna-Grete Eriksen och Lief Hernes. Foto: David Richter/SR
Malmö

Åtta miljoner läggs i Kockumsdockan

Skånes dansteater genomför en gigantisk föreställning i den gamla varvsdockan i Malmö. Kostnaden blir åtta miljoner för fyra speltillfällen. De norska koreograferna Leif Hernes och Anne Grete Eriksen som gjorde OS-invigningen i Lillehammer har anlitats.

Dans, simhoppare, körer, koreografi med lyftkranar ska manifestera det gamla Kockumsområdet som förvandlats till bostadsområde.

Leif Hernes och Anne Grete Eriksen tänker stort. Där blir konstsimmare och simhoppare i gamla Kockumsdockan med videoprojektioner på husväggarna. En kör ska sjunga, tre stora 20 meter höga kranar ska uppföras för en krankoreografi och ett 30-tal dansare kommer framträda på ett hustak.

Åtta miljoner kostar föreställningen som bara uppförs fyra gånger. Region Skåne, Malmö stad, sponsorer och Skånes dansteater själv står för notan.

– Ibland måste man ta de extra stegen och våga göra något utöver det vanliga. Man hade kunnat få många föreställningar som visas för 250 personer för pengarna. Nu hoppas vi nå en väldigt stor publik. Så i slutändan blir subventionen som för en vanlig föreställning, säger Åsa Söderberg, chef för Skånes dansteater.

Föreställningen kan ses den 9 - 12 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista