Caroline Jonsson gillar nättyckandet. Foto: Melissa Dahlqvist/SR
Malmö

Nättyckande hjälper studenter

Snart kan blivande studenter vid Malmö Högskola få veta vad tidigare studenter tyckt om kurserna. Från och med i vår ska kursutvärderingar läggas ut på högskolans hemsida i anknytning till informationen om kursen.

– Under kursplanen finns det en länk som heter kursutvärdering. Än så länge får man bara upp texten: Möjlighet att publicera utvärderingar på sidan utvecklas under 2010, berättar projektledaren Karen Ask.

Förhoppningen är att de första utvärderingarna ska läggas ut på hemsidan under våren.

Rapporterna kommer att bestå av elevernas synpunkter, analys och åtgärdsförslag. Ingen person kommer att hängas ut med namn och det är den kursansvarige som har ansvaret att rapporten blir gjord.

Karen Ask hoppas att rapporterna ska ge en så sann bild som möjligt av kurserna.

– Det är klart att det finns en risk att man gör de här rapporterna med syftet att man vet att de ska synas på en hemsida.

Sedan tidigare har Odontologiska fakulteten vid Malmö Högskola liknande utvärderingar på sin hemsida. Men de utvärderingarna riktar sig först och främst till studenter som redan läst kursen.

Caroline Jonsson som läser till fritidspedagog vid Malmö högskola är positiv till att utvärderingar läggs ut på nätet.

--Jag tycker att det är jättebra. Det är ett väldigt konkret sätt för elever att tycka till om vad de tycker om litteraturen, föreläsare och hela upplägget.

Melissa Dahlqvist
melissa.dahlqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista