Skåne/Blekinge

Polisen samarbetar inför allsvenskan

Polisen i Skåne kommer att hjälpa sina kollegor i Blekinge när allsvenskan i fotboll nu snart drar igång. Mjällby är nya i den högsta serien för i år och när polisen går igenom högriskmatchen ringas bland andra Helsingborg in.

– Många föreningar har en hård kärna med bråkstakar. Det är intressant att få veta hur många av dem som avser att resa med till Strandvallen, säger Anders Knutsson, chef för polisavdelningen i Blekinge.

Framförs sig på skrivbordet har Anders Knutsson allsvenskans spelprogram där Matcherna på Strandvallen är inringade. Gais, Gävle och Kalmar är inget som skrämmer, men när tillexempel Helsingborg kommer på besök finns det en liten extra markering på papperet. I de flesta fall räknar man med att kunna ta hand om stökiga supportrar själva, men ser det ut att komma busslaster med huliganer till Listerlandet finns det en plan "B".

– Då får vi se vad grannlänen kan hjälpa oss med, inte minst Skåne, säger Anders Knutsson, polisavdelningens chef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista