HANDBOLL, ELITSERIEN

Hoppet lever för OV

OV Helsingborg lyckades vinna den viktiga matchen mot Lindesberg med 24-23. Segern innebär att OV fortfarande har chans att klara sig kvar i elitserien.

OV Helsingborg fick en dålig start på matchen och gästerna kunde vid flera tillfällen leda med två mål. Med tio minuter kvar kom OV in i en bra period, som laget vann med 6-0 och vände då till 14 - 10 som blev till 14-11 i paus.

Hela den andra halvleken blev en kamp mellan två lag som ville vinna matchen till varje pris. Med 9 minuter kvar är det helt jämnt, 20-20, och gästerna missar en straff. Anfallet efter gör Fredrik Ljunggren ett mål som blir bortdömt och istället är det Lindesberg som tar ledningen med 21-20 och OV:s tränare Lars Norgren tar timeout.

Timeouten får verkan och när klockan står på 28.18 gör mycket duktige Iris Ganibegovic 23-23 på straff. OV får chans att gå till anfall under slutminuten och Mattias Thynell vågar ta läget med 20 sekunder kvar och gör 24-23. Lindesberg försöker sedan kvittera, men Asmussen i hemmamålet räddar.

OV Helsingborg har fortfarande en liten chans att klara sig kvar i elitserien. Laget måste ta in 4 poäng på Lindesberg på de tre avslutande omgångarna. OV:s kanske sista hemmamatch i elitserien på ett bra tag spelas på söndag mot HK Malmö. Återstår att se om det fortfarande finns hopp kvar då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".