Akrivbild från tidigare dykningar i Häljasjön där de nu hittat nya likdelar. Foto:Stig-Åke Jönsson/Scanpix

Fler likdelar hittade i Häljasjön

Uppdaterad 15:40
Polisen bekräftar nu att de hittat fler likdelar i Häljasjön utanför Veberöd, den sjö där de styckade kropparna efter ett försvunnet par från Hovs hallar hittades i maj 2008.

När kropparna hittades saknade de både huvud och ben. Vad som nu hittats vill polisen inte gå in på.

Det var kustbevakningens dykare som genomförde dykningarna i Häljasjön för några veckor sedan. Exakt vad de hittade vill polisen inte berätta.

Paret från Hovs Hallar försvann för tre år sedan. En 24-årig man är misstänkt för dubbelmordet, han har åtalats och friats en gång,  men när delar av kropparna hittandes i Häljasjön 2008 så beviljades fallet resning.

Mannen har suttit häktad sedan i somras samtidigt som rättegången mot honom har skjutits upp ett par tillfällen när han lämnat nya uppgifter. Och det var ny information från den misstänkte i början av februari som ledde fram till de senaste dykningarna. Och nu ska kroppsdelarna identifieras även om man utgår från att de tillhör paret från Hovs hallar.

Enligt polisens informatör Charley Nilsson är identifieringen inte klar. Men polisen utgår från att likdelarna tillhör det försvunna paret.

Det var i början av februari som den 24-årige man som en gång friats från dubbelmordet, men som på nytt sitter häktad misstänkt för inblandning, kom med uppgifter som ledde till dykningarna den 17-18 februari när de senaste fynden gjordes.

Se tidigare:


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista