Handboll, Elitserien

HK Malmö föll mot serieledaren Sävehof

Som väntat blev Sävehof för svåra för HK Malmö i Skånelagets jakt på en slutspelsplats. Trots underläge med bara ett mål i paus kunde hemmalaget HK Malmö inte stå emot de urstarka göteborgarna som vann matchen med 29-25.

Resultatet, som för Sävehofs del innebär att de är klara seriesegrare med två omgångar kvar, har givetvis tyngre inverkan på HK Malmö.

Malmölaget ligger mittemellan slutspel och kvalspel nedåt och är beroende av både sina egna och andras resultat för att ta sig till slutspel.
- Målsättningen har sedan i somras varit att inte bli sist, säger Calle Sjödin som gjorde sin 100:e match i klubben. Det har vi klarat. Nu är målsättningen att undvika kval. Skulle vi nå slutspel vore det förstås roligt.

Efter kvällens resultat har HK Malmö fortfarande två poäng ner till Kristianstad under kvalstrecket (dock med en match mer spelad) och fortfarande en poäng upp till Skövde på den sista slutspelsplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista