Nordväst

Mättad marknad orsak till vanvård

För andra gången på kort tid har vanvårdade hundar tagits om hand i nordvästra Skåne. Enligt djurskyddsinspektören kan det bero på att valpmarknaden är mättad.

– Hundägarna får inte sålt sina valpar. Marknaden verkar mättad. Och i kombination med att ägarna har andra problem kan det bli så här, säger Linnéa Stålhandske, djurskyddsinspektör på Länsstyrelsen i Skåne.

För ungefär tre veckor sedan omhändertogs 33 vanvårdade hundar från en kennel i Ängelholms kommun. Nu har djurskyddsinspektörerna fattat beslut om att ytterligare 17 stycken vanvårdade hundar hemmahörande i Billesholm ska omhändertas.

De vanvårdade hundarna hamnar i väntan på omplacering på olika pensionat som polisen anlitar. Men med tanke på hur många hundar som omhändertagits den senaste tiden så finns det risk för att det blir brist på pensionatsplatser.

– Det är viktigt att vi på länsstyrelsen ser till att djuren får det bra när de har blivit omhändertagna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".