Ulf Jensen får efter många turer flytta till ett LSS-boende. Foto: Anna Bubenko/SR
Staffanstorp

Ulf får äntligen egen lägenhet

Socialnämnden i Staffanstorp ändrade på måndagen sitt tidigare beslut att neka funktionshindrade Ulf Jensen rätt till ett så kallat LSS-boende. Ulf Jensen har bott hos en högt uppsatt politiker i Staffanstorp, där han enligt sin gode man bott i misär.

Den unge mannen har varit familjehemsplacerad hemma hos socialnämndens ordförande Stefan Möller i Staffanstorp. Enligt mannens gode man har han inte haft det bra där. Socialnämnden har tidigare nekar mannen rätt till ett LSS-boende. Då överklagade mannen kommunens nej och fick rätt i förvaltningsrätten.

På måndagen beslutade socialnämnden att följa domen. Enligt folkpartisten Mi Olofsson, förste vice ordförande i socialnämnden, var skälet att det kommit in nya uppgifter om Ulf Jensen i ett läkarintyg.

Kritiken mot nämndens ordförande, moderaten Stefan Möller, har varit hård. På ett möte på måndagskvällen ska han få redogöra för sitt agerande inför sina partikamrater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".