Namninsamling för Kassaservicekontor

- Svensk Kassaservice-kontoren är avgörande för att områden som Nydala i Malmö ska kunna leva vidare, det menar Hans Andersson, från Aktionsgruppen för Svensk Kassaservices vänner, som idag överlämnade en protestlista med nästan 2 500 namn till Kassaservice i Malmö.
Nedläggningen av postkontoret i Nydala är ett i raden av Svensk Kassaservice nedläggningar. Resultatet ska bli sju kassakontor i Malmö och tanken är att lägga ner är de kontor med minst antal kunder. Beslutet om nedläggning är redan fattat och chansen att Kassaservice ska ändra sig är enligt Barbro Schomann, kassachef i Malmö, nästintill obefintlig. Hans Andersson menar att bollen ligger hos regeringen. Och därför lämnar gruppen sina protestlistor också till näringsminister, Leif Pagrotsky. - Staten kommer förlora på att stänga de här postkontoren i det långa loppet eftersom t ex färdtjänstresorna kommer öka betydligt, säger Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".