Många ville värna Tuppen

Det blev stor uppslutning vid ett protestmöte på servicecentrumet Tuppen i Malmö igår kväll. Många ville säga sitt om förslaget att flytta Tuppens fasta personal till annan verksamhet.
– Jag hade väntat mig sådan stor uppslutning. Det brukar alltid vara fullbelagt när de här sammankomsterna är på Tuppen, sa Bengt Forsberg (s), ordförande för stadsdelsfullmäktige i Västra Innerstaden. Han hoppas att stadsdelsfullmäktige ska kunna fatta beslut i frågan på tisdag i nästa vecka - även om han samtidigt säger att det finns alternativ till förslaget. – Det gör det ju alltid. Tuppen är centrum för ett stort antal föreningar. De äldre spelar bridge, går på gymnastik, chigong och lär sig använda datorer. På plats finns två fast anställda personer som ansvarar för salsbokningar, fakturering och reception. Nu finns ett förslag om att förflytta de två anställda från Tuppen. Enligt de protesterande pensionärerna är i alla fall en anställd på centrumet en absolut nödvändighet. Men Bengt Forsberg menar att det finns annan verksamhet i stadsdelen som är i större behov av resurser: – När man ska göra indragningar är frågan vem som drabbas, säger Bengt Forsberg. – Är det de sjuka som ska utsättas för ytterligare försämringar, eller ska de äldre som är friska också få del av en viss försämring av servicen?
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".