Extrapoliser vid handbolls-EM

Helsingborgspolisen har vidtagit vissa åtgärder inför Europamästerskapet i handboll. Det med anledning av att Israel har ska spela sina matcher i Helsingborg.
Sista helgen i januari börjar Europamästerskapet i handboll som går i Sverige i år. En av spelplatserna är Idrottens hus i Helsingborg och i den gruppen ingår Israel, som ur säkerhetssynpunkt anses som ett högrisklag. Israel kommer att spela tre matcher i Helsingborg och polisen är beredd på att något kan komma att hända. - Det är med anledning av att världsläget ser ut som det gör som vi har vidtagit vissa åtgärder. Hade inte Israel varit med hade vi sett på det här som enbart ett publikt arrangemang. Men nu är det inte så, säger Mats Johansson, insatschef vid polisen i Helsingborg: En av dagarna är en demonstration planerad i samband med en match. - Det finns i nuläget ingen konkret hotbild, men beredskapen finns om något skulle hända, säger Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".