Anhållna för dubbelmord nekar till brott

De två yngre män som anhållits misstänkta för morden på de båda 18-åriga kvinnorna från Laholmstrakten som igår hittades på Hallandsåsen förnekar brott.


Några nya förhör med båda anhållna kommer inte att hållas under måndagen.

Skånepolisen bekräftar nu alltså att de två personer som hämtades till förhör i söndagskväll, är två yngre män. De båda anhölls natten till måndagen, skäligen misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord.


Förnekar inblandning
Männen förnekar att de skulle ha något med de båda 18-åriga kvinnornas död att göra. Dock tillstår de båda unga männen att de känner de döda kvinnorna. Några nya förhör med de båda unga männen kommer inte att hållas under dagen, enligt Lars Förstell informationschef på Skånepolisen.


Dödsorsaken okänd
Polisen dementerar också att de båda 18-åringarna ska ha skjutits, uppgifter som cirkulerat i samband med fyndet igår eftermiddags.


– I nuläget vet vi inte hur de båda kvinnorna bragts om livet eftersom de inte har några synbara skador eller andra tecken som ger oss någon ledtråd till hur de dött, säger Lars Förstell.


Obduktion av de båda kvinnorna kan bli aktuellt redan under måndagen, men troligtvis allra senast på tisdag.


Hittades i skogsparti
Det var i går eftermiddag som en privatperson hittade de båda försvunna 18-åriga kvinnorna mördade. De hade dumpats i ett mindre skogsparti mittemellan den gamla och nuvarande E6:an ett par kilometer söder om Hallandsåsens motell.


Var på väg till fest
De hade då varit försvunna sen fredagskvällen då de enligt uppgift var på väg till en fest i trakten av Varberg. I lördagsmorse hittades dock deras bil, kraschad ner i en ravin vid den gamla E6:an mittemot skolan i Östra Karup norr om Hallandsåsen.