staffanstorp

Stefan Möller lämnar sina uppdrag

Moderaten Stefan Möller avgår. Beskedet kom efter ett extrainkallat möte med den moderata kommunfullmäktigegruppen i Staffanstorp i kväll.

Se även:

Stefan Möller har kritiserats för att ha låtit familjehemsplacerade Ulf Jensen, 20 år, bo i misär i ett kallt uthus på sin gård.

Moderaternas gruppledare Christian Sonesson kallade med anledning av detta till ett extrainsatt möte i kväll där Stefan Möller framförde sin syn på det som hänt och svarade på gruppens frågor.

Vid mötets slut hade Stefan Möller överlämnat en ansökan om att lämna sina uppdrag med omedelbar verkan.

– Stefan ansåg att situationen blivit ohållbar både för sig själv, sin familj, för övriga inblandade och för partiet som sådant. Jag tror att det var det enda rätta som Stefan kunde göra med tanke på den rådande situationen, säger Christian Sonesson.

Stefan Möller är ordförande i socialnämnden och ledamot i kommunfullmäktige.

– Det kommer säkert att behövas en granskning om det som hänt mellan Stefan Möller, Ulf Jensen och Hörby kommun men det är ingenting som Moderaterna i Staffanstorp har med att göra, säger Christian Sonesson.

P4 Radio Malmöhus pratade med Stefan Möller på tisdagsmorgonen. Han avböjde att kommentera hela historien.

På måndagen beslutades att Ulf Jensen får rätt till en bostad med särskild service enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Om Stefan Möllers politiska framtid bryr han sig inte.

– Hur det nu blir för honom rör mig inte i ryggen, säger Ulf Jensen.

Sofia Eriksson
sofia.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".