Malmö

Kulhål i keps och skott i axeln

Uppdaterad 07:55
Polisen vet fortfarande inte varför en 21-årig man och hans kamrat blev beskjutna i stadsdelen Hermodsdal i Malmö på tisdagskvällen. 21-åringen träffades av flera skott i axeln och fördes med ambulans till sjukhus, men hans skador är inte livshotande.

Inget hot hade förekommit mot 21-åringen och hans kamrat, och de är inte kända av polisen sedan tidigare.

– Det enda de vet är att de satt i bilen och väntade på en kamrat när de märkte att en kille tittade rakt in i bilen, berättar Mats Attin som är inre befäl vid malmöpolisen.

– Så gick mannen ett eller två varv runt bilen och började sedan skjuta. Och det var förstås ingen angenäm upplevelse. Det blev trångt i bilen när kulorna började vina.

21-åringens kamrat som satt i den lilla bilens baksäte var också nära att bli träffad.

– Han duckade när de första skotten kom. Hans keps sköts av, det finns kulhål i kepsen, säger Mats Attin.

Polisen har genomfört en omfattande teknisk undersökning av platsen, och hört både de beskjutna och de många vittnen som fanns till händelsen. Men man har inte fått några avgörande tips och ingen person har gripits.

Till skillnad mot tidigare skottlossningar i Malmö har polisen inte haft svårt att tala med vittnen och de som utsatts för beskjutningen. Annars brukar alla inblandnade helst tiga, konstaterar Mats Attin vid malmöpolisen.

Sandra Svensson
sandra.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista