Klagshamns Ryttarförenings slitna lokaler, kylan hålls ute med gamla presenningar. Foto: David Rasmusson/SR
Malmö

Malmös ridklubbar behöver akuthjälp

I avvaktan på nya lokaler kan ridklubbarna i Malmö få nödhjälp för de akuta behoven. Fritidsnämnden vill få tre miljoner kronor extra att ge till föreningarna nästa år. Socialdemokraten Bengt Forsberg är nämndens ordförande.

– Det är för att täcka de akuta åtgärderna på ridanläggningarna, säger Bengt Forsberg (S), fritidsnämndens ordförande.

Inga omklädningsrum, hål i taken där det snöar in, allmänt slitna lokaler och en tuff ekonomisk situation, ja som nyheterna kunde berätta för några veckor sedan så råder det kris inom ridsporten i Malmö.

Fritidsförvaltningen har nu inlett en utredning om sportens framtid och i budgetskrivelsen inför 2011 så skriver man att man att det måste hittas lösningar i lokalfrågan för två av föreningarna inom två till sex år. Man skriver också att närmast i tiden ligger ersättningslokaler till Klagshamns Ryttarförening.

I avvaktan på de nya anläggningarna anser man att man måste gå in med akuta stödåtgärder på tre miljoner kronor under 2011 och äskar därför extra pengar av kommunstyrelsen. Pengar som Bengt Forsberg hoppas ska göra nytta.

– Jag hoppas först och främst att man får drägliga omklädningsrum, toaletter och duschmöjligheter för barnen och ungdomarna, säger Bengt Forsberg.

Men pengarna kommer först 2011, det blir inget i år?

– Inte mer än vi redan budgeterat för. Ridsportsutredningen ska vara klar i november och sedan tar det ju ett par år innan investeringarna bli klara. Vi kan inte vänta så länge när det gäller de akuta behoven.

David Rasmusson
david.rasmusson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista