Slår förra vinstrekordet med råge. Foto: Scanpix.
HELSINGBORG

Skåning vann nästan 215 miljoner

En man i Helsingborgstrakten vann 214 595 901 kronor på Lotto med Joker på lördagskvällen. Det är den högsta spelvinsten i Sverige genom tiderna.

En man i Helsingborgstrakten vann 214 595 901 kronor på Lotto med Joker på lördagskvällen. Det är den högsta spelvinsten i Sverige genom tiderna.

Mannen som tagit hem storvinsten bor i Helsingborgstrakten och ska enligt Svenska spel vara mellan 50 och 60 år.

Om man tittar på Svenska spels tio i topplista över de högsta vinsterna genom tiderna så har hela fyra stycken gått till skåningar. Tre av dem har varit Helsingborgare.

1997 gick drygt 61 miljoner kronor till en Helsingborgare, sen var det en trelleborgare 2006 som hade turen på sin sida och kammade hem 93 miljoner kronor.

Två år senare var det återigen Helsingborgs tur när en familj vann 110 miljoner kronor. Och nu är det alltså dags för ett nytt rekord igen.

Helsingborg tar nu förstaplatsen på listan över Svenska spels högsta Lottovinster genom tiderna. Och den här gången rör det sig om hisnande 214 miljoner kronor som en ensam vinnare får.

Mannen som tagit hem storvinsten hade totalt satsat 70 kronor vilket alltså gav honom rekordvinsten på över 200 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".