Döda fåglar i Pålsjö skog

Hundratals döda fåglar har upptäckts i Pålsjö skog i Helsingborg. Varför fåglarna dött är ännu oklart. Några av de döda fåglarna har skickats till Statens veterinärmedicinska anstalt för analys.

– Min första tanke var att de var skjutna, men jag hittade ju ingen skada på dem, säger Arne Nihlén, fågelkännare på Entek park.


I måndags upptäckte han de döda fåglarna i ett område i Pålsjö skog. Han uppskattar antalet till mellan 50 och 100 som upptäcktes i måndags. De flesta av de döda fåglarna är råkor.


– Sedan slog det mig att det kunde vara någon sorts förgiftning. Marken här är ju också översållad av spillning från bergfink och bofink. Det skulle ju kunna vara något i deras spillning som har påverkat råkorna, säger Arne Nihlén.


Några av de döda fåglarna har skickats till Statens Veterinärmedicinska anstalt (SVA) för analys. Redan på onsdagen hoppas man att det ska finnas något resultat från proverna - eller senast inom en vecka.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".