Eternitarbetare får ersättning

Ett 40-tal arbetare från den gamla eternitfabriken i Lomma får ersättning för att de blivit sjuka av asbest. Anhöriga till till före detta anställda som dött kommer också att få ersättning.
De före detta anställda får mellan 18 000 och 112 000 kronor i ersättning. Det finns också ett 60-tal anhöriga till eternitarbetare som avlidigt som nu ersätts. Igår kom industrifacket och företaget Scancem överens om detta tilläggsavtal om ersättning till de före detta arbetarna eller deras anhöriga. Sven Lindahl var en av de som jobbade på Eternitfabriken i Lomma. Han har fortfarande men efter det. Han är dömd till att ta det lugnt då han har svårt för att andas eftersom en stor bit av hans ena lunga har operarats bort då den var angripen av asbest. - Det känns ju bra det här med ersättningen. Men jag har inte fått reda på om just jag kommer att få några pengar, säger Sven Lindahl. Det var 25 år sen som fabriken i Lomma lades ner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista