Malmö

Kommun kräver skadestånd

Malmö stad kräver skadestånd av nöjesföretaget Profilrestauranger, efter att företaget tömt restaurangerna Moriskan och Amiralen på köksutrustning och andra inventarier.

I veckan lämnades skadeståndskravet in till Malmö tingsrätt.

– Vi har lämnat in en förteckning på utrustning som vi anser är vår. Det handlar till exempel om storköksutrustning, diskmaskiner och kristallkronor, säger Rolf Malmström, områdeschef på Stadsfastigheter i Malmö.

2008 sade Malmö stad upp sitt avtal med Profilrestauranger, som inte längre skulle få driva verksamhet i Amiralen och Moriskan. Efter en segsliten tvist tvingades företaget flytta ut från nöjesställena i månadsskiftet februari-mars i år.

Vid flytten uppstod en oenighet om vad som egentligen stod i hyresavtalet kring vem som ägde vad bland restaurangernas inventarier. Enligt Malmö stad tog företaget olovligen med sig utrustning och saker till ett värde av över två miljoner kronor.

Utrustningen måste nu kommunen ersätta för att kunna öppna nöjesställena igen.

– Vi är i akut behov av att sätta igång verksamhet i byggnaderna, och då måste vi förmodligen omgående köpa in ny köksutrustningar, säger Rolf Malmström.

Profilrestaurangers vd Uwe Leffler befinner sig utomlands. Han har inte sett skadeståndskravet och vill därför inte kommentera det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista