Skåne

Rögle drar sig ur samarbete med Malmö

Rögle BK hoppar av vänskapsmatchen mot NHL-laget Columbus i Malmö Arena den 5 oktober. Tanken var att Rögle och Malmö tillsammans skulle bilda ett gemensamt team Skåne.

Sedan det beslutades att Rögle BK och Malmö Redhawks skulle gå samman och bilda ett team Skåne har reaktionerna från supporterhåll varit starka.

Mailboxarna hos Rögles klubbdirektör Peter Hedlund och hans kollegor har fyllts med mail från upprörda fans. Telefonerna har gått varma och inte minst har kommentarerna på tidningarnas webbsidor vittnat om missnöjet över samarbetet.

- Vi själva tycker att det här är tråkigt eftersom vi har gått in i det här samarbetet med en positiv syn, säger han.

Peter Hedlund säger att anledningen till att Rögle väljer att hoppa av samarbetet med Malmö Redhawks är att de inte orkar jobba i motvind utan istället måste lägga sin energi på att få ihop ett lag som kan gå upp i Elitserien igen.

- Jag hoppas att Malmö Arena kan driva det här arrangemanget framåt men det är klart att de är besvikna på oss, säger han.

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista