Malmö

Samarbete ska ge tryggare krogar

Det ska bli tryggare att gå på krogen i Malmö. Det vill krögare, polis och kommun se till genom samarbetet "trygg krog". Bland annat gäller nolltolerans mot kriminalitet.

– Omkring 40 procent av de misshandelsfall som anmäls i Malmö sker på och kring krogar. Kan vi få ner den siffran är det bra, säger Bengt Hersler, chef över närpolisområde Öster i Malmö

"Trygg krog" är ett samarbete mellan Malmö stad, polisen och krögare. De har satt upp ett gemensamt program för att få bort kriminaliteten från krogarna. Bland annat ska polisen vara mer närvarande.

För att få bukt med gängkriminaliteten har man också kommit överens om att ingen indikering för gängtillhörighet eller gängklädsel är tillåten på krogen.

– Alla vågar inte neka vem som helst. Men är vi då många, som det här samarbetet går ut på, kan det fungera, säger Mikael Ahlqvist på Etagegruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista