Kävlinge kommunhus

Kävlinge kommun anmäler Kristianstad kommun i bråk om Swedish Meats

Kävlinge kommun överväger att anmäla Kristianstad kommun för brott mot kommunallagen. Det är uppgifter om oegentligheter i förhandlingarna mellan Kristianstads kommun och slakteriföretaget Swedish Meats som fått Kävlinges politiker att reagera.

- Jag tycker att det är väldigt trist. Det blir ju en form av illojal konkurrens att man erbjuder fördelar till ett enskilt företag, säger Pia Almström (m), kommunalråd i Kävlinge.

Swedish Meat har anläggningar i både Kristianstad och Kävlinge. I höstas varslade Swedish Meat 110 personer i Kävlinge om uppsägning. Kommunstyrelsens ordförande Roland Palmqvist (s) har tidigare sagt att det skulle vara förödande för orten om Swedish Meat väljer att lägga ner verksamheten i Kävlinge.

När uppgifter nu börjat cirkulera om att Kristianstad skulle sitta i förhandlingar med Swedis Meats har det väckt starka känslor i Kävlinge.

Kävlinge kommun har nu beslutat att låta en advokat gå igenom uppgifterna om Kristianstads förhandlingar med Swedish Meat. Enligt Pia Almström är uppgifterna så pass allvarliga att de måste tas på allvar.

- Vi har bett vår advokat att kontakta de här personerna för att reda ut vad vi kan göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista