Olämpligt ringa bordell på jobbets mobil

En anställd på Kävlinge kommun har ringt samtal på sin tjänstemobil till vad som misstänks vara en bordell i Danmark. Men trots att det inte finns något förbud mot att ringa privata samtal i kommunens policy och trots att mannen själv betalat för samtalen, anser kommunledningen att samtalen är olämpliga.

- Den typen av samtal är direkt olämpliga att ringa, säger Bo Ekensteen, kommundirektör i Kävlinge. Både att ringa från en telefon som har direkt koppling till kommunen och att ringa på arbetstid.

Kävlinge kommun har haft ett system med specificerade telefonräkningar där de anställda själva skiljer ut och betalar för de privatsamtal de har ringt från kommunens mobil. Den anställde har ringt ett 60-tal samtal och skickat ett 60-tal SMS till vad som misstänks vara en bordell. Han säger dock till Sydsvenska Dagbladet att han har rätt att ringa vilka samtal han vill och förnekar att numret tillhör en bordell. Men händelsen har ändå fått kommunen att se över sina regler.

- Vi håller på att ta fram en telefonpolicy och en policy för vad man får göra med sin dator.

Vad kommer att hända med den här personen?

- Det står ju ingen person angiven i tidningen och vi vet inte vem det är.

- Vi får i så fall gå igenom och ha samtal och se om vi kan finna ut vem det är, säger Bo Ekensteen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".