Landskrona

Rättegång om kvinnas död i Landskrona inledd

Idag inleddes rättegången i säkerhetssalen Helsingborgs tingsrätt om det omtalade parkeringsplatsbråket i Landskrona som ledde till en 78-årig kvinnas död. Efter dagens förhandlingar och förhör menar Leif Silbersky, den åtalade 23-åringens advokat, att det är tydligt att det handlar om en olyckshändelse.

– Vi har det bästa vittnet, rättsläkaren som inte ifrågasätter att det inte kan ha skett så som han säger, säger Leif Silbersky.

Enligt Leif Silbersky nekar 23-åringen till brott och skall alltså av misstag ha råkat knuffa den gamla kvinnan så att hon trillat och krossat bakhuvudet mot asfalten, men rättsläkarens slutsatser, som Silbersky hänvisar till, är också att kvinnans skador i ansiktet kan tyda på att hon fått ett knytnävsslag och så väljer advokat Jörgen Rosén, ombud för den avlidne kvinnans make, att läsa det rättsmedicinska protokollet.

– Den avlidna kvinnan har ett blåmärke över ena ögat. Vi påstår att det är genom ett slag, säger Jörgen Rosén.

Den avlidne kvinnans make pressades hårt av advokat Silbersky om hur säkra hans minnesbilder egentligen var och förhöret blev väldigt känslosamt då mannen gång på gång i detalj tvingades beskriva händelsen på parkeringsplatsen.