Pedofildom mot nordvästskånsk barnskötare

På onsdagen kom domen mot den 32-årige nordvästskånske barnskötare och fritidspolitiker som åtalats för flera fall av sexövergrepp på barn. Mannen döms av tingsrätten i Helsingborg till ett års fängelse, och att betala nästan 200 000 kronor i skadestånd.

Enligt tingsrätten har mannen utnyttjat eller ofredat fyra flickor. När han var barnvakt åt en fyraåring fick han henne att onanera åt honom. Samma sak hände på förskolan där mannen jobbade. Vid flera tillfällen smekte han en treårig flicka sexuellt med en pensel, och under ett strömavbrott fick han henne att onanera åt honom. De här två flickorna som han utnyttjat sexuell ska få 85 000 kronor var för kränkningen och sveda och värk.

Mannen döms också för att ha ofredat ytterligare två flickor, och för att han hade 74 barnpornografiska bilder hemma.  Mannen har själv hela tiden förnekat brott. Enligt hans försvarsadvokat är det troligt att domen kommer att överklagas med tanke på straffets längd. Från fängelsestraffet på ett år får 32-åringen räkna av drygt två månader som han suttit i häkte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".