Helsingborg

23-åringen kvar i häkte i väntan på dom

Idag avslutades den omtalade rättegången i Helsingborg mot den 23-årige man som misstänks för att ha orsakat en 78-årig kvinnas död på en parkeringsplats. Åklagaren yrkade på ett långt fängelsestraff, men överlät åt rätten att bestämma längden.

I förmiddags vittnade rättsläkaren och hans slutsatser användes sedan i både 23-åringens försvarare Leif Silberskys och åklagare Göran Olssons slutpläderingar – för en av rättsläkarens slutsatser är att den avlidna kvinnan hade skador i ansiktet orsakat av så kallat trubbigt våld, det vill säga ett knytnävslag, men rättsläkaren utesluter inte att det kan vara på något annat sätt.

I advokat Silberskys slutplädering underkändes alla vittnen som inte talade till hans klients fördel. Men han medgav att 23-åringen hade betett sig dumt då han flydde från platsen, höll sig undan från polisen för att sedan efter gripandet neka till att han varit på parkeringsplatsen-

– Jag påstår inte att han är, men att han kan vara oskyldig, plädderade Silbersky.

Tingsrätten beslutade i eftermiddags att 23-åringen skall förbli i häktet tills dom faller nästa fredag och det kan tyda på att han döms till ett fängelsestraff som överstiger två år. Ord har stått mot ord, men enligt advokat Jörgen Rosén, ombud för den avlidna kvinnans make, har åklagarsidans vittnen varit lika enkla som övertygande.

– Det finns två personer, målsägande och ett vittne, som har sett mannen slå kvinnan, säger han.