Integrationsenkät ifrågasätts

Helsingborgs kommuns kartläggning av invånarnas attityder gentemot invandrare och integration, har väckt starka reaktioner, både bland kommunpolitiker och invånare.

Kommunfullmäktigeledamoten och folkpartisten Mohamed Benrabah menar att det är slöseri med kommunens pengar och att undersökningen är utförd helt i onödan:
— Det fyller inget syfte, attityden hos befolkningen känner vi till. Den här enkäten är politisk kosmetika. För att integrera invandrare borde man skapa jobb och bostäder. Det är där man skulle börja.

Syftet med undersökningen var enligt Karin Flood, som är förvaltningschef för utvecklingsnämnden, att skapa en bättre och bredare kunskapsbas som grund för integrationsarbetet.
En enkät skickades till 1000 hushåll och man fick svar på knappt hälften. Och nu finns det ett gott underlag till att forsätta, menar Karin Flood, även om resultatet inte var särskilt överraskande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".