Skolförening i Helsingborg arbetar vidare

Skolföreningen i Helsingborg som startade som en reaktion på skolnedläggningarna i staden vill nu bli en paraplyorganisation för föräldraföreningar på skolorna i Helsingborg och ett forum för diskussioner med kommunen.

- Det händer saker hela tiden där nya pedagogiska metoder införs och där det är viktigt att ha med föräldrarna för att de ska kunna påverka men också förstå förändringarna för att på det viset undvika onödiga aktionsgrupper, säger Dick Olsson, ordförande för skolföreningen i Helsingborg.

Föreningen ska nu hjälpa till att starta föräldraföreningar där de inte finns. Men många frågor som föreningen kommer att arbeta med har trots allt med skolnedläggningarna och deras följder att göra. När några skolor i kommunen stängs, innebär det överbelastning för andra skolor. Bland annat ska fler elever äta i matbespisningarna.

- Det viktiga är ju att man får i sig näring vid rätt tidpunkt så att man orkar med att tillgodogöra sig kunskaperna i skolan. Det är en fråga man inte tittat på, säger Dick Olsson.

- Där är  många konsekvenser som följer av de beslut som fattats där vi menar att man måste se på konsekvenserna först och sedan fatta beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista