Kraftig explosion i Helsingborg

Vid två-tiden natten mot tisdagen detonerade en kraftig sprängladdning på Rådhustorget i Helsingborg. Kort efter smällen hittade en polispatrull en väska på torget som från början misstänktes innehålla sprängmedel. Hela Rådhustorget och Stortorget spärrades av.

Polispatrullen befann sig inne i ett hus omkring 800 meter från Rådhustorget när de hörde smällen. När de kom fram till torget luktade det kraftigt av krutrök. Sedan de hittat väskan spärrades både Rådhustorget och Stortorget av.

Bombtekniker tillkallades från Malmö för att undersöka den misstänkta väskan. Sju personer som bor i ett hus i närheten evakuerades och fick tillbringa resten av natten på hotell.

Vid halvsex-tiden kunde polisens tekniker konstatera att den misstänkta väskan inte innehöll något sprängmedel och avspärrningarna hävdes.

Vad det var som exploderade är än så länge oklart. Detonationen var kraftig men ledde inte till några materiella skador. Däremot utlöstes flera inbrottslarm kring torget. Enligt polisen kan det ha varit en kraftig fyrverkeripjäs. Länskriminalen ska undersöka bombresterna under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".