Supportrar blir ambassadörer

Landskrona BoIS supporterklubb Black and White ska får 40 000 kronor av kommunen och det kommunala bostadsbolaget Landskronahem för att bli kommunens ambassadörer.
Efter flera års frånvaro är Landskrona BoIS åter i allsvenskan. Den 6 april är det premiär på idrottsarenan, som just nu rustas upp för sju miljoner kronor. När Landskrona nu åter ska spela i högsta divisionen vill kommunen att lagets supporterklubben ska vara goda förebilder. Därför satsar kommunen omkring 40 000 kronor på Black and White. - De kommer att få trycka sin tidning gratis uppe i kommunhuset, 10 000 kronor är pengar som ska sponsra till exempel resor till bortamatcherna. Det kommunala bostadsbolaget kommer också att bidra med en lokal nära idrottsplatsen, säger Bengt Nissler, som är fritidschef i Landskrona. Antalet medlemmar i Landskrona BoIS supporterklubb ökar stadigt. Förra året fanns det omkring 250 medlemmar i nuläget har klubben omkring 600 medlemmar. - För att supporterklubben ska fortsätta att vara kommunens ambassadör måste dess medlemmar se till att uppföra sig. Det får inte förekomma något bråk, då drar vi in vårt stöd, säger Bengt Nissler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".