Blocköverskridande samarbete i Svalöv

Socialdemokraterna i Svalöv har beslutat att svara ja på moderaternas invit till ett blocköverskridande samarbete. Nu kommer de båda partierna att sätta sig ner och börja förhandla.

– Moderaterna gjorde bedömningen att vi är det parti som de har bäst chans att kunna samarbeta med och vi har ingen anledning att tro nåt annat, säger Karl-Erik Kruse (s) oppositionsråd i Svalöv.

Tidigare i veckan förklarade moderaterna att man inte ville samarbeta med de andra borgerliga partierna utan att först ha undersökt möjligheten till samarbete med socialdemokraterna.

Anledningen är det samarbete som de båda partierna hade under förra året då de motsatte sig kommunledningens budget och föreslagna skattehöjning. En situation som tillslut blev så svår att den styrande treklövern med centern, folkpartiet och kristdemokraterna tvingandes avsäga sig sitt uppdrag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista