Wennöska skolans förhandling med Lärarförbundet har strandat

Förhandlingarna mellan Lärarförbundet och friskoleföretaget Vittra utbildning har strandat. Parterna har inte kunnat komma överens om övertidsersättningen för fem lärare på Wennöska friskolan i Malmö.

Det var i juni 2003 som sex fast anställda lärare på Wennöska skolan lämnade sitt arbete efter en konflikt om arbetstiderna. Lärarna anser att arbetsbelastningen har varit väldigt stor och har krävt över en halv miljon i övertidsersättning och skadestånd från skolan. Men skolföretaget Vittra utbildning, som äger Wennöska skolan, anser att lärarnas krav är orimliga. Förhandlingarna mellan lärarförbundet och Vittra har dragit ut på tiden och en av de sex lärarna har dragit tillbaka sitt krav. Och när nu förhandlingarna definitivt har brutit samman kan tvisten hamna i arbetsdomstolen.

- Det finns ju bara en nivå kvar nu och det är att vi för ärendet till Arbetsdomstolen och det kommer våra förbundsjurister nu att överväga, säger Benny Elfgren, regionombudsman i Skåne för lärarförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".